Morgon stund har guld i mun
På begäran presenter Korre sitt recept på den bästa starten på morgonen. Mummelimumms!
5 dl | rågflingor |
5 dl | havregryn |
100 gram (drygt) | mandel |
2 dl | solroskärnor |
1 dl | kokosflingor |
1 dl | hela linfrön |
1/2 -1 dl | råsocker |
2 dl | vatten |
5 msk | neutral matolja ej olivolja |
2 dl | russin |
Gör så här
- Hacka mandeln grovt. Lägg hacket på en ugnsplåt (den djupare) med rågflingor, solroskärnor, och kokosflingor samt linfrö.
- Rör runt.
- Vänd ned sockret. Vänta med russinen!
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda vatten och olja och stänk detta över blandningen i burken. Blanda och krama ihop ingredienserna så att fukten tränger in.Det ska bli lite klumpigt.
- Fördela müslin så att den ligger i ett jämt lager på plåten. Rosta mitt i ugnen. Passa noga så att müslin inte bränns! Ta ut plåten och rör minst tre gånger under tiden. Rosta i 20-30 minuter. Jag brukar röra om var 5-10 minut för att den inte ska brännas.
- Låt svalna och lägg i russinen. Förvara müslin i lufttät burk.
Hoppas era morgonar blir lika fina som mina <3
Kommentarer
Postat av: caren
åh, om jag ändå hade en ugn...
Postat av: Kerran
Äntligen :) Här ska det göras musli så det skriker om det!
Trackback